Κολοκυθόσουπα με Γάλα Καρύδας και Τσίλι
ΑΠΟΔΟΣΗ: 1 (4-6 Μερίδες)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 30 λεπτά
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 35 λεπτά
Υλικά
- 400 gr. πορτοκαλί κολοκύθα γλυκιά
- 1 καρότο
- 1 μικρή κόκκινη πιπεριά
- 20 gr. τζίντερ ρίζα
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 100 ml. γάλα καρύδας
- 2000 ml. ζωμό κοτόπουλού
- ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- Τσίλι κατά βούληση
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε μικρούς κρύβους.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το τζίντζερ, το καρότο και "σπάμε" την σκελίδα του σκόρδου, αφαιρώντας το πράσινο φύτρο.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί και σωτάρουμε το κρεμμύδι.
- Σωτάρουμε μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε την κολοκύθα και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά.
- Σωτάρουμε σε 2 λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία.
- Προσθέτουμε τα 1500 ml. ζωμού και κρατάμε ζεστό την υπόλοιπη ποσότητα, το μοσχοκάρυδο, το τσίλι και το αλάτι.
- Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 25 λεπτά.
- Πολτοποιούμε την σούπα και την μεταφέρουμε σε καθαρή κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε στην σούπα τον υπόλοιπο ζωμό,ζεστό, σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε το γάλα καρύδας.
- Ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε να πάρει μια βράση η σούπα και αποσύρουμε.
- Σερβίρουμε την σούπα ζεστή μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον τσίλι ή κάρυ σε σκόνη!
Η σούπα αυτή είναι ιδανική για να ανοίξει ενα γεύμα και μπορείτε να την σερβίρετε σε μικρά φλυτζάνια του εσπρέσσο!